Skip to main content
KrogtuggMagasinNyheter

Tuffa tider födde ett succékoncept

Av 23 mars, 2022No Comments

I senaste numret av Krogtugg & hotellsnack träffade vi Maria Dahlén som driver Restaurang Å-caféet i Söderköping tillsammans med bröderna Aziz Tongur och Besos Tongur.

Då Söderköping är en sommarstad är det som högst tryck på restaurangen under sommarmånaderna. Men det är inte bara turisterna som Restaurang Å-caféet livnär sig på. Restaurangen har öppet året runt. På sin höjd har de stängt över julhelgen och på nyårsdagen de senaste åren, men mer ledighet än så kommer det inte bli.

– Vi har öppet alla dagar i veckan, och det vet Söderköpingsborna om. Vi har arbetat hårt med att jobba upp ett långsiktigt renommé för att alla ska veta att dörren alltid står öppen här. Och gäster, det finns det gott om, när alla andra restauranger har stängt – ja, då kommer de ju till oss i stället!

Nya tider gav nytt koncept
När pandemin kom i mars 2020 förstod Maria att det skulle bli tuffa tider framöver. Men ur krisen växte en lösning fram som skulle visa sig vara en succé.

– Det var några dagar som hela Sverige stod stilla. Det slutade komma mejl i inkorgen och allting bara stannade upp. Jag och Aziz snackade i telefon för att reda ut hur vi skulle göra nu. Planen blev då att ta fram en avhämtningsmeny. Så vi satte menyn direkt där och då över telefon.

Läs mer om succékonceptet och hela reportaget genom att klicka på bilden här nedan.