Skip to main content
KrogtuggMagasinNyheter

Lokalisera kostnaderna med Krogdirekt

Av 5 januari, 2023No Comments

”Jag vet inte vart jag ska börja” tänker du, men vi vet – hos oss på Krogdirekt såklart!

När man startar en restaurang är det mycket att ha koll på. Speciellt när det kommer till vad man lägger sina slantar på. Det oroliga världsläget gör det än viktigare, med skenande elpriser, höjda livsmedelspriser, fördröjda leveranser – ja listan kan göras lång. Men en väldigt viktig sak att ha koll på är lokalhyran.

Vi har pratat med Josef Yildiz, en av våra medlemsrådgivare, om just detta. Josef har lång erfarenhet av restaurangbranschen och vet hur man ska gå till väga när man startar restaurang och står inför stora beslut.

– Tänk framåt och gardera dig. Vilka risker tar du, om du mot förmodan inte skulle lyckas. Alla gör självklart en investering för att tjäna pengar på det men det är också viktigt att tänka på vad som händer om du inte gör det, säger Josef.

Låter det som ett hästjobb? Det kan det vara, men det är där vi på Krogdirekt kan vara behjälpliga redan från start, med till exempel med affärsplan, budget och verksamhetsberättelse, att hitta lokaler, rätt inredning, leverantörsavtal. Ja det mesta.

I senaste numret av Krogtugg & hotellsnack kan du läsa hela reportaget med Josef och ta del av hans erfarna tankar och råd. Du hittar magasinet här eller genom att klicka på bilden nedan.