Skip to main content
Nyheter

Take away is the way to go

Av 25 mars, 2020No Comments

Senaste tidens händelser har slagit hårt mot småföretagare och i synnerhet restauranger. Något som vi däremot har sett är att många har hittat nya lösningar och där Take away verkar ha blivit ett vinnande koncept. Här har vi samlat tips och idéer på vad andra restauranger har gjort.

TILLGÄNGLIGT FÖR ALLA
Försök att skapa Take away-produkter mot olika målgrupper. Det kan till exempel handla om att uppmana företag att bjuda sina medarbetare på lunch när de jobbar hemifrån. Det kan också vara att ge ett särskilt erbjudande som passar till föräldrar vars barn studerar hemma eller pensionärer som inte längre har samma möjlighet att vistas utanför sitt hem.

MINDRE MENYER – MINDRE BEKYMMER
Begränsa era to go-menyer till färre rätter och välj med eftertanke vilka rätter som funkar bäst för detta ändamål, vilka som är mest lönsamma och som säljer bäst.

NÅGOT PÅ POSTEN?
Sociala medier i all ära men stick ut med aktuella erbjudanden genom det gamla hederliga ”lämna reklam i brevlådan”. Nu när många är hemma blir det ett enkelt och inte heller så dyrt sätt att nå ut direkt till alla hemmajobbare eller vabbande föräldrar i närområdet.

TA ÖVER TAKE AWAY-MARKNADEN
Foodora, Wolt eller Urban Eats är ju populära hemleveranstjänster som finns tillgängliga i våra största städer. Men på mindre orter kan det finnas en liten lucka för egna lösningar kring hemleverans. Kanske kan vara läge att även samarbeta med andra krogar?

LUNCH FÖR HELA VECKAN
Hur skönt är det inte att ha veckans luncher klara? Många restauranger erbjuder därför frysta och nerkylda lunchlådor som passar perfekt era kunder som jobbar hemma eller som företag kan beställa till kontoret.

PRESENTKORT TILL STAMMISAR
Med trogna gäster som uppskattar det ni gör kan ni skapa en kampanj för att få dem att stötta just er. Uppmana dem till exempel att ge bort ett presentkort på en god middag från er eller kanske ska ni sälja namnplaketter som gästerna får på ”sina” stolar.

Självklart är inget av detta lösningen på alla problem, men för många kan det kanske hjälpa lite. Vi finns som sagt här för er och det är bara att ni hör av er med era frågor, funderingar och utmaningar så ska vi hjälpa er utifrån bästa förmåga!

Kontakta oss
Fler tips & information