Skip to main content
Nyheter

Hallå där Pelle!

Av 12 januari, 2023januari 19th, 2023No Comments

Pelle Hansson är medlemsrådgivare på Krogdirekt med gedigen erfarenhet inom restaurangbranschen. Som pinfärsk 18-åring startade han Pölsemannen i Göteborg, och därefter har erfarenheterna bara bytt av varandra.

Från att bland annat vara hotellchef på Korsika och i Alperna till att driva golfkrog och starta ett snabbmatskoncept på hemmaplan har han minst sagt hunnit med mycket. Nu till sist har han landat hos Krogdirekt där alla hans erfarenheter kommer väl till hands.

Hej Pelle! Vad är din roll hos Krogdirekt?

– Jag är helt enkelt medlemsrådgivare och representant för våra partners, jag hjälper våra medlemmar med rätt avtal för deras verksamhet. Vi på Krogdirekt har många ess i rockärmen, jag har till exempel suttit på producentsidan och vet vad som är viktigt i förhandlingar. Det är ju givet att om man förhandlar åt flera medlemmar samtidigt är det lättare att få bättre priser då det handlar om större volymer.

Vad är det vanligaste du hjälper era medlemmar med?

– Just nu är det mycket el, det är ju trist att höra om elkostnader som rusar i väg medan våra medlemmar gör allt för att hålla kostnaderna nere. Det har ju redan varit enorma utmaningar i och med pandemin också, men vi försöker hjälpa till så mycket vi kan med de tips, idéer och kontakter som vi har. En annan sak är kassasystem och beställningssystem, det är en djungel för våra medlemmar. Jag har fått hjälpa dem att få en helhetsbild på kostnaden vilket många gånger kan vara svårt. Sedan också det största av allt, matleverantörer. Utöver en unik och stark prisbild får de också, som jag kallar det, ”stepup”-service. En lite uppgraderad behandling då de är medlemmar hos oss.

Varför ska man vara medlem hos Krogdirekt?

– Väldigt enkelt, för att spara mer pengar, det är ju därför man driver verksamhet, oavsett om det är en mångmiljonkrog eller ett litet familjärt gatukök ute på landet. Vi sitter på mycket kompetens, som vissa medlemmar verkligen förstått, då låter de oss ta fram offerter hos våra partners utan att de själva behöver gå den vägen. De får en trygghet i att vi har en dialog och ”krav” på leverantören.

Intressant?

Läs fler frågor och svar med Pelle på sidan 9 i senaste numret av Krogtugg & hotellsnack. Där får du också möta Ahmet på Dunder Döner i Partille, en av medlemmarna som Pelle hjälper i sin roll som medlemsrådgivare.

Vill du komma i kontakt med Pelle, eller någon annan av oss på Krogdirekt, då hittar du oss här. Och vill du också bli medlem kan du bli det här.

Ahmet Okutan på Dunder Döner i Partille får hjälp av vår rådgivare Pelle.

Ahmet Okutan på Dunder Döner i Partille får hjälp av Pelle Hansson, medlemsrådgivare hos Krogdirekt.