Skip to main content
MagasinNyheter

Haka på till haket – Helan & Halvan

By 3 August, 2020No Comments

Första gången vi pratade med Michel Moulin befann han sig på golfbanan. När vi ringde upp några timmar senare var det en glad Michel hemma på altanen i soliga Linköping, som vi fick prata med. Golfandet hade gått bra och det gör även hans restaurang – Helan & Halvan. Häng med oss när vi pratar med Michel om restaurangen, stöttande kunder och det uppmärksammade namnet.

Helan & Halvan är ett litet grått klassiskt gatukök som ligger vid Cupolen i centrala Linköping, cirka tre minuter med bil från E4:an. När Michel köpte Helan & Halvan för fem år sedan var det bara ett litet gatukök och under åren har det byggts ut och gjorts om för att även kunna servera pizza. Michel berättar ödmjukt om sin restaurang.

– Det är inget märkvärdigt. Ett funktionellt litet hus på en parkering, som en sån där gatuköksgrej som vi byggt ut för att få plats med pizza och kylrum.

Men för att vara ett gatukök som inte är något märkvärdigt är Linköpingsborna eniga om en sak – Helan & Halvan ska finnas kvar. Just nu är det många restauranger som kämpar i motvind under coronaviruset men Michel berättar tacksamt att de inte har märkt av något större tapp av gäster.

Läs hela medlemsreportaget i senaste numret av Krogtugg & hotellsnack, ni hittar det här!