Skip to main content
MagasinNyheter

Från Gärdet till Ladan

By 27 July, 2020No Comments

Ladan Bistro

Vi mötte honom för första gången i fjärde numret av Krogtugg & hotellsnack år 2018 – Kaveh Talebian – ägare till restaurang Gärdet på Furusundsgatan i Stockholm. Nu har vi pratat med honom igen och den här gången ser både världen och restaurangen annorlunda ut. Kaveh berättar om Stockholms stads utveckling av Värtahamnen, coronaviruset och framför allt – ombytet från Restaurang Gärdet till Ladan Bistro.

När vi får tag på Kaveh har han nyligen avslutat lunchserveringen. Det är andra dagen han håller öppet under det nya namnet Ladan Bistro. Under tre månaders tid har nämligen dörrarna till restaurangen varit stängda. Anledningen är den omfattande renovering som förvandlat Restaurang Gärdet till Ladan Bistro.

I början av året beslutade han sig för att investera i sin restaurang och samtidigt ta tillbaka det nygamla namnet Ladan. Och från de gäster som redan hunnit besöka nya Ladan Bistro under de två dagar de haft öppet sedan renoveringen har responsen bara varit positiv.

– Jag ville ha ett annat namn än Restaurang Gärdet och dessutom har det här stället hetat Ladan tidigare. Folket i området är bekanta med det namnet och känner sig mycket mer hemma när det heter Ladan Bistro, så i samband med renoveringen passade vi på att ansöka om namnbyte.

Läs hela medlemsreportaget i senaste numret av Krogtugg & hotellsnack, ni hittar det här!Kaveh Talebian