Skip to main content
Nyheter

Tre sommartips!

Av 10 juli, 2023No Comments

Skulle du vilja ha fler matturister till din restaurang? Bra, låt oss hjälpa er! 

Använd dig av dessa tre tips för att locka turister och du kommer förhoppningsvis märka att din restaurang kommer att fyllas av olika språk. Kontakta oss gärna om du behöver fler råd och tips. I Krogdirekt finns en samlad erfarenhet och kunskap om branschen som vi gärna delar med oss av. 

Aktiviteter

Håll utkik efter olika typer av aktiviteter kopplade till matturism och anmäl din restaurang till dessa. Det kan vara festivaler, matprovningar, workshops och aktiviteter kring olika högtidsdagar. Du kan också själv ta initiativ till den här typen av aktiviteter och samarbeta med andra lokala företag.

Lokalt

Samarbeta med lokala leverantörer och lyft fram det i din marknadsföring! För turister är det roligare att upptäcka något nytt och unikt för platsen än att äta mat från internationella kedjor. Det spelar ingen roll om din restaurang serverar mat från det lokala köket, det är de lokala ingredienserna som är det viktiga.

Olika plattformar

Utnyttja internationella plattformar som riktar sig till gäster som söker efter restauranger. Exempel på det är TripAdvisor och TheFork som tillsammans har nästan 500 miljoner besökare varje månad. Kom även ihåg att svara på frågor, kommentarer och omdömen när du väl registrerat dig på dessa eller motsvarande plattform.

Du hittar oss här! Och vill du också bli medlem kan du bli det här.